3 джипа за по 500 хил. лв. са продадени на Автосалона през уикенда

Моделът на Range Rover SVAutobiography е най-скъпата кола на автосалон София 2017

3 джипа за по 500 хил. лв. са продадени на Автосалона през уикенда
Автор: Мариела Желязкова

Трима българи вече са горди притежатели на SVAutobiography, луксозният всъдеход на Range Rover. Това се е случило само през последния уикенд по време на Автосалон София 2017, съобщават от фирмата вносител. Техният модел, струващ 440 000 лв., е най-скъпият експонат на тазгодишното изложение.


Посетителите са доста доволни от автосалона, който продължава до тази неделя включително. Очакват се по време на изложението да бъдат регистрирани рекорден брой сделки.

Според месечната статистика на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (АСЕА) в България са регистрирани 2542 нови автомобила за месец септември, което е с 18.4% повече в сравнение със същия период на миналата година. До края на годината пък се очаква броят на новите леки коли у нас да надмине 30 000.


За месец септември страната ни е на трето място в ЕС по този показател. Единствено Литва и Гърция са преди нас със съответно 45.7% и 29.4% увеличение. Ако се наблюдава целият период от началото на годината досега, родният пазар на нови возила е на четвърто място сред държавите от ЕС.

Коментари: 0