Е-тротинетките на Lime тръгват в Пловдив от утре

Компанията планира навлизане и в други градове

Е-тротинетките на Lime тръгват в Пловдив от утре

Снимка: Lime

Мирела Вавова Автор: Мирела Вавова

Жителите на Пловдив вече могат да се възползват от нов вид транспорт. От утре, 3 октомври, електрическите тротинетки на Lime ще са достъпни във втория по големина град у нас, съобщиха от компанията.

Зоната на обслужване е разделена между двете страни на р. Марица. Северната част покрива пространството между бул. България, бул. Цар Борис Обединител III, бул. Марица и ул. Победа. Южната зона се простира между бул. 6-ти септември, бул. Източен, бул. Христо Ботев и бул. Васил Априлов. Цените за ползване са 1,20 лв. за отключване на скутера, плюс 0,25 лв. за всяка минута каране.

Новината за стъпването на Lime в Пловдив идва на фона на пандемията от коронавирус, която блокира дейността на много бизнеси в страната и по света. Също така обаче даде и тласък на алтернативните методи за придвижване. Анализаторите очакват още по-бурно развитие на „зелените“ превози, включително на велотранспорта и микромобилността.

По думите на Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция: 

в следващите месеци ще има все повече точки в България“, където хората ще могат да използват Lime.

Услугата на Lime стартира в София преди малко повече от една година. През март обаче компанията обяви, че временно спира дейността си заради пандемията от коронавирус. През лятото зелените е-тротинетки останаха недостъпни в столицата, като се завърнаха по улиците на града от 1 септември.

За общо осемте месеца дейност услугата успя да генерира над 150 000 пътувания и да привлече повече от 30 000 потребители, които заедно са изминали над 220 000 км, сочат данните на компанията.

Използването на скутерите Lime става през мобилното приложение, налично за Android и iOS. През него те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират.

Районите, където паркирането на скутер не е позволено са маркирани в червено.

Коментари: 0