eBay смени логото си

Според компанията смяната на символа е важна за бъдещото й развитие

Новото лого

152 ~ 1 мин. четене

Търговският онлайн гигантeBay реши да промени своето лого за пръв път след 17 години, залагайки на нов по-изчистен дизайн. Цветовете на буквите се запазват същите, а именно: червен, син, жълт и зелен, но те вече са подредени в един ред. Президентът на eBay, Дейвид Уениг в официално изявление разкри и причината за промяната на логото, информира digital.bg, цитирайки cnet.

Според него компанията е усетила, че сега е настъпил точния момент за този ход и смяната на символа е важно за бъдещото развитие на търговския гигант. Aктуализираното лого отразява новите приоритети, които стоят пред eBay и плановете и да продължи да разширява присъствието си в сектора. Неговият предшественик бе представен през 1995 г. и оттогава компанията претърпя впечатляваща еволюция в онлайн търговията.

Уениг се надява новото лого да бъде началото на още по-голям прогрес в следващите няколко години. Информацията се появява само няколко седмици след като от Microsoft възприеха същата стратегия и смениха своето лого след 25 години. Предстои да видим дали eBay ще продължи да се разраства и занапред, както шефовете на компанията очакват.  

Подкрепи Economic.bg