Едни от най-добрите места за семейна ваканция в Европа

Континентът предлага вълнуващи дестинации както на любителите на силните преживявания, така и за спокойна почивка

Едни от най-добрите места за семейна ваканция в Европа

Снимка: Pixabay

2039 ~ 2 мин. четене

Едно от най-примамливите неща на Европа е нейното разнообразие. На континента може да се насладите на огромно разнообразие от забавни дестинации, които са невероятни за семейни приключения.

Независимо дали предпочитате да се насладите на слънцето, да се потопите в култура или да се отправите към екшън приключение Европа предлага всичко това. А Euronews направи подбор на едни от най-добрите дестинации за семейна ваканция на континента.

Ако искате да се насладите на почивка край морето, то идеалното място е Алгарве, Португалия. Там може да се насладите на живописни гледки, топло време и златни плажове. Регионът получава повече слънчеви лъчи годишно от Калифорния, плюс това е една от най-евтините дестинации за семейна почивка в Европа. Освен плажовете, има и много водни паркове за децата.

За всички, които харесват дивата природа Сандвикен, Швеция е перфектната дестинация. Европа е дом на много интересни и редки животни, така че не е необходимо да пропътувате десетки хиляди километри в опит да се докоснете до дивото. Една дестинация, която със сигурност ще развълнува цялото семейство, е Швеция. Най-добре е да си наемете опитен водач, който да ви покаже всички кътчета на на Сандвикен. Повечето обиколки са най-подходящи за семейства с малко по-големи деца, тъй като са по-дълги и отнемат повече време и търпение.

За епични приключения: Пиренеите, Франция

За семейна почивка, заредена с адреналин в Европа, се отправете към Пиренеите. Изминавайки 430 км по границата между Франция и Испания, тази извисяваща се планинска верига е идеална за млади авантюристи. Там може да яздите коне, да изкачвате високи върхове или да катерите планината с колело. Приключенският парк Exterieur Nature в Маркиксанес, който предлага рафтинг и скално катерене също е добра идея за място за посещение.

Ако обаче искате тишина и спокойствие, Хебридските острови са вашето място. Разположена край северозападното крайбрежие, тази верига от взаимосвързани острови е магия. С толкова много непокътната природа, варираща от плажове с бял пясък до скалисти склонове, децата имат много място за игра. Тази изолация също привлича изобилие от диви животни, включително видри, елени, орли и делфини.

За зимна чудеса: Лапландия, Финландия

Нищо няма да развълнува децата около Коледа повече от посещението в дома на Дядо Коледа. Там може да се отдадете на каране на шейни с хъскита, разходки с елени и дори може да си уговорите индивидуална среща със самия Дядо Коледа. В допълнение към вълшебната атмосфера, Лапландия дава възможност и за практикуването на много зимни спортове, включително пързаляне с кънки на лед, ски, каране на санки и моторни шейни. Ако имате късмет, може дори да се насладите на Северното сияние.

Подкрепи Economic.bg