Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС в Аржентина

Срещата на външните министри от Г-20 ще се проведе в Буенос Айрес

Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС в Аржентина
768 ~ 1 мин. четене

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която ще се проведе на 20 и 21 май в Буенос Айрес.

Захариева ще ръководи делегацията на ЕС.

В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Екатерина Захариева да проведе и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г- 20.

Групата на двайсетте – Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите  икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз.

Членовете на Групата заедно представляват 85% от световния брутен национален продукт, генерират 75% от международната търговия и съставляват две трети от световното население.

Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г. са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за развитие и устойчивото бъдеще на прехраната.

Коментари: 0