23 екипа ще се борят в Challenge YOU за финансиране на своята бизнес идея

Участието в програмата е напълно безплатно

23 екипа ще се борят в Challenge YOU за финансиране на своята бизнес идея
548 ~ 1 мин. четене

Регистрираните студенстски проекти в тазгодишното издание на преакселетароската програма Challenge YOU са 23 в близо 10 различни сфери, свързани с технологични иновации. Програмата се организира съвместно от Обединена българска банка (ОББ), Джуниър Ачийвмънт България (JA България) и дъщерното й дружество The Edge.  Участието в програмата е напълно безплатно.

Практическата програма за стартиране на собствен бизнес има за цел да подкрепи успешната реализация на предприемачески инициативи на студентски стартъпи. Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в следните направления: виртуална реалност, изкуствен интелект, Internet of Things (IoT), финтех, здравеопазване, чиста енергия, агроиновации и други бизнес идеи.

Общо 61 студенти, обединени в екипи от различни университети в България, са подготвили своите иновативни бизнес концепции. Някои от бизнес идеите визуализират прилагането на иновации за подобряване на качеството на човешкия живот или за успешна личностна реализация. Други проекти целят улесняването на процеси и услуги чрез достиженията на съвременните технологии. 

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май студентите ще участват в  интензивни работилници и обучения, които ще комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, Демо ден и финално състезание, на което ще стане ясен победителят, чиято идея ще бъде финансирана. Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в креативното пространство за работа на Junior Achievement България – JA StartUp Hambar в София Тех Парк.

Коментари: 0