Екстрите в новата първа класа на Qantas (снимки)

Преди излитане пътниците ще могат да ползват спа процедури

Екстрите в новата първа класа на Qantas (снимки)

Снимка: Qantas

Авиокомпания Qantas премахна 30 от своите седалки в икономична класа в новия си самолет A380, за да направи място за новите си места за първа класа, наречени "апартаменти". Те включват седалки, които се спускат до напълно легнало положение, „спални костюми“ и по-големи екрани.

14-те апартамента са част от многомилионна инвестиция, която авиокомпанията направи в своя нов флот от 12 самолета.

Самолетите, които ще пътуват между Мелбърн, Сидни, Сингапур, Лондон, Лос Анджелис, Хонконг и Далас, разполагат и със 70 апартамента в бизнес класа (с шест повече) и 60 места с премиум икономична класа (с 25 повече).Преди излитане пътниците от първа класа ще имат възможност за спа процедури, като масажи за лице и масаж с горещ камък в шезлонгите от първа класа в Сидни и Мелбърн.

На борда екраните са се увеличили от 17 инча до 18 инча и също са с по-висока разделителна способност.Седалките с напълно сваляща се облегалка се отличават с нова „контурна“ възглавница, проектирана да бъде още по-удобна, разказва "Бизнесинсайдър".

Пътниците от първа класа ще получат нови комплекти за спане от дизайнера Мартин Грант, които са в цвят тъмен въглен. Комплектите включват чехли, чорапи от бамбук, продукти за грижа за кожата на австралийската марка LaGaia Unedited, овлажнител и балсам за устни.След като се настанят в апартаментите си, пътниците от първа класа ще обядват по специално гурме меню.

Освен това те ще имат достъп и до леки закуски и ястия, които са специално разработени от готвача Нийл Пери, и ще се предлагат в разширения салон с дивани в наситено зелено и стени с дървени ламперии.В салона има и бар на самообслужване, където ще се предлагат здравословни безалкохолни напитки като комбуча, зелени сокове и кокосова вода.
Коментари: 0