eMAG купува Fashion Days

Онлайн магазинът на румънската компания вече ще включва и мода

eMAG купува Fashion Days
4037 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

eMAG, най-големият онлайн търговец в региона, започна процес на придобиване на онлайн магазина Fashion Days. По-късно през този месец компанията ще внесе документи за одобрение към регулаторните органи относно поглъщането на модното дружество, собственост на консорциума Naspers.

„Това е значимо събитие в развитието на eMAG и ще донесе значителни ползи за всички потребители. Екипът на Fashion Days влага много усилия в работата си, те са изключително талантливи и ще се радваме да използваме техния опит по пътя към по-бързо пазарно развитие в региона”, коментира Юлиан Станчу, акционер и изпълнителен директор на eMAG.

Сделката ще помогне и на двете компании. Fashion Days ще продължи да се развива, благодарение на стратегическата подкрепа, която ще получи от новия собственик, а eMAG ще се възползва от опита на модния онлайн гигант, неговите ключови партньорства, както и набора от потребители, с които работи.

От септември 2012 г. eMAG започна своята дейност в България и бързо се превърна в предпочитан избор за онлайн покупки за много потребители, като същевременно оказа сериозен тласък в развитието на електронната търговия в страната. От тогава компанията разви портфолиото си с разнообразие от категории, като вече предлага на клиентите си книги, играчки, козметика, бижута и много други.

Fashion Days предлага на своите повече от 8 млн. клиенти по света над 500 хил. продукта на повече от 1000 марки. Благодарение на постоянно подобряващото се представяне – 2.5 млн. продукта доставени за 2013 г. и повече от 1.5 млн. Facebook фенове, компанията доказва, че е един от важните фактори в онлайн търговията с модни стоки в региона.

Oчаква се сделката да бъде финализирана след одобрението на Съвета по конкурентоспособност на ЕС.   

Подкрепи Economic.bg