eMag ще позволи на други компании да използват марката \"Black Friday\"

Онлайн търговецът патентова марката

eMag ще позволи на други компании да използват марката \
Един от най-големите онлайн търговци в България eMAG патентова търговската марка "Balck Friday"(Черен петък). Румънската компания Dante International, собственик на eMAG, е подала заявка в Патентното ведомство на 24 ноември 2014 г., която е оценена, съгласно закона. 

От eMAG обявиха, че ще разрешат и на други компании в България да използват марката "Balck Friday", тъй като тя е много популярна в целия свят, особено в САЩ. Понятието "Черен петък" се асоциира с големи промоции и намаления в магазините. 

За първи път eMAG въведе събитието "Black Friday" в България на 28 ноември 2013 г. Година по-късно компанията бе глобена от Комисията за защита на конкуренцията за нарушения по време на кампанията.

През 2016 г. eMAG отнесе рекордна глоба от 4,6 млн. лв. за установени нарушения при провеждане на рекламните кампании  "Черен петък" (28.11.2014 г.), "Emag – Най - лесния начин да поръчаш – Най - сигурния начин на доставка - Милиони начини да се зарадваш" (03. - 24.11.2014 г.), "Две години eMag.bg" (08.12.2014 г.). 

През 2015 г. онлайн търговец стана собственик на още един от най-популярните магазини за онлайн пазаруване в България - Fashion Days. По-рано тази година КЗК откри производство за нелоялна конкуренция срещу сайта за модни стоки по време на Великденските празници. От комисията установили, че цените на стоките били по-ниски непосредствено преди намалението, а в конкретните дни били значително завишени. 
Коментари: 0