Еманюел Макрон написал книга за любовта си с Бриджит

Той бил 16-годишен, когато започнал романа

Еманюел Макрон написал книга за любовта си с Бриджит

Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон написал книга, посветена на отношенията му с настоящата му съпруга Бриджит Макрон. Той бил 16-годишен, когато започнал да пише романа. Този факт се разкрива в нова биографична книга, посветена на френската първа дама, която ще излезе на пазара през седмицата, предаде Reuters.

Книгата е озаглавена "Бриджит Макрон: освободената жена". Според думите на съседка от родния град на Еманюел Макрон Амиен, той е написал 300 страници, в които по пикантен и леко циничен начин описва началото на отношенията си с Бриджит. Съседката е имала пишеща машина и е напечатала 300 станици от книгата. По думите й имената на героите са били други.

Историята им започва още в тинейджърските години на Еманюел Макрон, когато той се влюбва в гимназията в учителката си по френски език. Отношенията им пламват по време на репетиция на една от пиесите на театралната трупа, която Бриджит ръководи. Родителите на Макрон не одобряват връзката им, тъй като по това време Бриджит е омъжена майка на три деца. През 2007 г. тя се развежда и се омъжва за Макрон.

Това не е единствената книга, която френският президент е написал. Той е автор на книгата "Революция", публикувана по време на предизборната му кампания. По-рано е писал още две книги, но не желае те да бъдат публикувани, тъй като не е доволен от тях.
Коментари: 0