Endava откри обучителен център за IT специалисти

Събитията в Endava University са безплатни, а някои са и за по-широката аудитория

Endava откри обучителен център за IT специалисти

Снимка: Endava

Международната компания за IT услуги Endava, която откри офис в София през 2017 г., сега обяви старта и на свой обучителен център. Endava University е част от платформа за присъствени и дистанционни семинари за софтуерни инженери и споделяне на знание, която организацията развива на глобално ниво. Центърът вече отвори врати, а включването в занятията ще е безплатно, казват от компанията. 

Амбицията е да се привличат лектори със силна експертиза в различни области. А целта е да бъдат представяни и дискутирани последните новости и най-актуалните тенденции за професионалистите от бранша. Ще се работи и по теми, свързани с личностното развитие и лидерските умения. 

Около 60 обучения годишно е предвидено да се провеждат в Endava University, като част от тях ще са насочени към широката публика. Капацитетът на центъра е над 100 човека, залите са технически оборудвани и дават възможност за директен онлайн стрийминг.

Първото събитие в центъра вече е факт. Това беше Microsoft Global AI Night, фокусирано върху развитието на изкуствения интелект. Компанията ще приема и предложения за семинари, които са интересни на професионалистите в сектора.

„Динамиката в нашия сектор изисква от специалистите да учат и да се развиват всеки ден. Това е едновременно голямо предизвикателство и възможност за професионалистите“, коментира  Мирослав Горанов, Директор “Софтуерно развитие” в офиса на Endava в София. 
Коментари: 0