„Енерго-Про“ предупреждава за фалшиви фактури

Електроразпределителното дружество дава съвети на клиентите как да действат при проблем

„Енерго-Про“ предупреждава за фалшиви фактури
548 ~ 1 мин. четене
Електроразпределителното дружество „Енерго-Про“ предупреждава клиентите си в Североизточна България, че са регистрирани фалшиви електронни фактури, изпращани на потребителите чрез електронната поща. На външен вид те наподобяват истинските електронни фактури, разпращани от дружеството, но нямат нищо общо с „Енерго-Про“.

Компанията съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от „Енерго-Про“, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от „Енерго-Про“ и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на „Енерго-Про“, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.
Подкрепи Economic.bg