Facebook изгражда своя криптовалута

Тя ще служи за трансфер на пари в чат приложението WhatsApp

Facebook изгражда своя криптовалута
Facebook тихомълком изгражда криптовалута с идеята да стимулира паричните трансфери в своето чат приложение WhatsApp, пише Bloomberg. 

По-рано през 2018 г., след широкото разпространение на bitcoin и истерията около криптовалутите, технологичният гигант обяви, че също пуска своя блокчейн група. Известно е, че екипът се ръководи от бившия шеф на PayPal и Facebook Messenger Дейвид Маркъс, който обаче досега пазеше мълчание по темата въпреки спекулациите. 

Според Bloomberg компанията се опитва да изгради „stablecoin” - специфична криптовалута, чиято стойност ще е обвързана с долара. Идеята е тя да улесни преводите на пари в приложението за съобщенията на компанията. Първоначално услугата ще бъде таргетирана в Индия. 

По-рано тази седмица се разпространи информация, че служители на Facebook са обсъждали сс представители от блокчейн индустрията идеята за създаване на децентрализирана цифрова валута, която да се ползва от двата милиарда потребители на социалната мрежа. 

В проекта са ангажирани хора на различни позиции – от проектни мениджъри до академици. От Facebook обаче се надяват да успеят да привлекат и „крипто“ таланти. 

„Както много други компнаии, Facebook търси начин да се възползва от силата на блокчейн технологиите“, коментира Травис Рийд, говорител на Facebook, пред Business Insider. 
Коментари: 0