Facebook купува компания за идентификация на лични документи

Това ще помогне на социалната мрежа да проучи по-добре хората, купуващи реклама на сайта ѝ

Facebook купува компания за идентификация на лични документи

Снимка: Pexels

604 ~ 1 мин. четене
Facebook купува бостънския софтуерен стартъп Confirm, специализирана в проверката на идентификационни документи като лични карти и шофьорски книжки. Новината бе съобщена от двете компании във вторник, предаде Reuters. Стъпката може да помогне на най-голямата социална мрежа да проучи в по-голяма степен хората, които купуват реклами в платформата. 

Компанията на Марк Зукърбърг се сблъска със сериозни проблеми около идентифицирането на потребителите, инвестиращи в платено съдържание. Миналата година стана ясно, че множество руски профили са закупили предизборни реклами в социалната мрежа, за да повлияят на президентския вот през 2016 г. 

Американските депутати изразиха тревога, че Facebook на практика не знае на кого продава слотове, което пък провокира компанията да заяви, че в бъдеще ще изисква от организациите, водещи предизборни рекламни кампании, да се идентифицират.  

Facebook има над 6 млн. различни рекламодатели, но досега от тях се изискваше единствено да имат страница в платформата и кредитна карта. 

В свое изявление по повод придобиването на бостънския стартъп Facebook обърна внимание, че „технологията и експертизата ѝ ще подкрепят нашите постоянни усилия за опазване сигурността на общност“. 

Confirm пък сподели на сайта си, че сделката с Facebook е кулминация на тригодишна работа по изграждането на технология, предназначена да предпазва хората в интернет. 

Условията на сделката между двете компании не са разкрити. Известно е, че служителите на стартъпа ще се преместят в бостънския офис на Facebook. Според информацията Confirm е имала над 750 клиенти. 


Подкрепи Economic.bg