Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube се обединяват срещу тероризма

Компаниите основават \"Глобален интернет форум\"

Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube се обединяват срещу тероризма
Интернет гигантите Facebook, Microsoft, Twitter и YouTube създават обща коалиция срещу тероризма "Глобален интернет форум", чрез който ще синхронизират действията си и ще правят услугите си "враждебни" към терористи и екстремисти, съобщават Twitter в блога си.

Форумът ще има три основни дейности. Първата е свързана с изучаване на разпространението на тероризма в интернет и намирането на подходяща реч, чрез която да му се противодейства. Проучвателната дейност ще търси и баланса между свободата на словото и рисково съдържание. 

Компаниите ще работят съвместно за развитие и подобрение на технологии и технически решения, като машинно обучение, BigData и други, за да дефинират методи за прозрачно премахване на съдържание. 

Третата дейност е насочена към съвместна работа с трети лица, фирми и организации. Ще бъдат организирани контрапослания срещу тероризма. Глобалният интернет форум ще организира различни събитие по света, с които да мотивира съвместната работа между всички.

"Вярваме, че работейки заедно и споделяйки най-добрите технологични и оперативни елементи на индивидуалните си усилия, можем да имаме по-голям ефект срещу заплахата на терористично съдържание в интернет", коментират интернет гигантите. 
Коментари: 0