Facebook ще позволи триене на чат съобщения на всички, не само на Зукърбърг

Някога функцията бе достъпна за всички потребители, а след това премахната

Facebook ще позволи триене на чат съобщения на всички, не само на Зукърбърг

Снимка: БТА

4295 ~ 1 мин. четене
Facebook Messenger разширява опцията за изтриване на погрешно пратени съобщения в чата, пише CNBC, отбелязвайки, че досега тя беше достъпна само за изпълнителния директор на компанията Марк Зукърбърг.

През април TechCrunch съобщи, че няколко души са алармирали, че някои от съобщенията във Facebook, изпратени им от Зукърбърг, по-късно бивали изтривани, докато техните собствени оставали в историята на разговора. Тогава от социалната мрежа обещаха да върнат функцията, която някога беше активна за всички потребители.  

Що се отнася до казуса с премахнатите съобщения на Зукърбърг, от компанията обясниха, че това е било направено заради въпроси, свързани със сигурността.  

„След като имейлите на Sony Pictures бяха хакнати през 2014 г., направихме редица промени, за да защитим комуникациите на нашите ръководители“, коментираха от Facebook пред TechCrunch в изявлението си по темата. В него се обяснява, че става дума например за сроковете за пазене на съобщения на Зукърбърг в Messenger, като действията са били съобразени с предварително разписаните правила. 

След направеното разкритие Facebook заяви, че ще пусне функцията публично и ще позволи на потребителите също да премахват свои съобщения от историята на чата. 
Подкрепи Economic.bg