Facebook стартира версия на Messenger за деца

Facebook стартира версия на Messenger за деца
Facebook стартира специализирано чат приложение, насочено конкретно към детската аудитория. Функцията позволява на родителите да контролират с кои свои връстници могат да комуникират техните дъщери и синове, пише CNBC, позовавайки се на съобщение от компанията. 

Новият Messenger Kids се свързва с Facebook акаунта на някой от родителите, като така дава възможност на възрастните да одобряват чат и видео контактите на совите деца. 

Малчуганите, от своя страна, могат да отворят приложението с вече одобрения списък с контакти и да започнат индивидуални или групови разговори със свои приятели и роднини. 

„Независимо дали става дума за видео чат, за разговори с баби и дядовци, за поддържане на връзка с братовчеди, които живеят далеч или просто за това да се изпрати забавна снимка на майката, докато тя работи до късно, Messenger Kids открива нов свят за онлайн комуникация със семейството“, се казва в изявлението на Facebook. 

В новото приложение е включена по-ограничена и специално насочена към децата GIF колекция и забавни филтри. То е предназначено предимно за устройства, различни от телефони, като таблет или iPod Touch. 

Засега Messenger Kids е достъпно само в САЩ за операционната система на iOS на Apple. Очаква се скоро да се появи и за Google Android и Amazon Kindle устройства. 

Родителите ще могат да контролират списъка с контакти на детето си чрез приложението Facebook. 

Важно е да се отбележи, че Messenger Kids е безплатно, а разменената в него информация няма да се използва за таргетирана реклама към децата. 
Коментари: 0