Facebook:Хакерите не са използвали данни на потребители за достъп до други сайтове

Все още не е ясно кой стои зад атаката

Facebook:Хакерите не са използвали данни на потребители за достъп до други сайтове
Facebook обяви, че при не са открити доказателства при атаката от миналата седмица хакерите, които компрометираха акаунтите на 50 милиона потребители в социалната мрежа, да са използвали откраднати "ключове", за да разбият профилите на жертвите на други приложения и услуги като Tinder, Spotify или Instagram.

Миналата седмица технологичната фирма от Силициевата долина разкри, че е била обекта на масивна атака на хакери, която е позволила на все още неидентифициран нападател или нападатели да получи достъп до десетки милиони акаунти на потребителите, като използва уязвимости в софтуера.

Впоследствие компанията призна, че тази атака означава, че теоретично хакерът би могъл да открадне "ключове за достъп", за да влезе в профилите на потребителите и в други приложения, които използват услугата Facebook Login, включително Tinder, Airbnb, Spotify и др.

В изявление Гай Розен от Facebook заяви, че компанията не е намерила никакви доказателства, че това всъщност се е случило. Това вероятно е частично облекчение за жертвите на атаката, както и за компаниите, които разчитат на Facebook Login и се налага да провеждат собствени разследвания.

Но изявлението на Facebook не предоставя повече информация за това кой стои зад атаката, каква е тяхната мотивация и какви потребителски данни са взели.
Коментари: 0