Фандъкова обеща минералната баня в Банкя да бъде готова през май догодина

Над 20 млн. лв. са инвестирани през 2019 г. за използването на минералните води на София

Фандъкова обеща минералната баня в Банкя да бъде готова през май догодина

Снимка: Столична община

Започнахме възраждането на знаковите минерални бани на София. Тази година осигурихме 20 млн. лв. за реставрация на банята в Банкя, банята в „Овча купел“ и изграждането на първия общински аквапарк в минерална вода на 25 дка към новия парк „Възраждане“. Половината от реставрационните и строителни дейности на банята в Банкя са завършени и догодина по това време тя ще отвори за посетители. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод днешния празник на града.

По думите на Фандъкова вече има процедура за избор на изпълнител за възстановяването на банята в кв. „Овча купел“ и в Горна баня. „Държавата ни ги прехвърли, за да се погрижим за тях“, коментира столичният кмет. „Целта ни е да инвестираме в реставрация на сградите и възстановяване на балнеолечебната и СПА дейност в басейните“, допълни тя

„Заедно с реставрацията на басейните изграждаме и инсталация, с която цялата сграда в Банкя да се отоплява с минерална вода. Планираме и строителство на 25-метров басейн за плуване на ниво -1“, коментира Фандъкова.

Коментари: 0