„Феста Виа Понтика“ показа новия си стил

Хотелът представи пред гостите си обновените стаи, външни басейни, ресторант и вековна градина

„Феста Виа Понтика“ показа новия си стил

Снимка: Феста Виа Понтика

1768 ~ 2 мин. четене

На стилно вечерно събитие в хотел „Феста Виа Понтика“ бяха представени нови 176 стаи, просторен основен ресторант, винарна, външни басейни и други предимства в комплекса пред водещи туроператори и партньори на компанията. Гостите бяха посрещнати в съхранената вековна градина на комплекса с така нашумелите напоследък коктейли от вино, безспорен тренд за предстоящото лято.

Събитието уважиха водещи лица от бранша, собственици и ръководители на най-големите туроператори в страната, представители на международни компании и партньори на дружеството. Сред гостите бяха представители на туропертори от Холандия, Финландия, Германия и Англия, които пристигнаха специално за повода. На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев, както и от зам.-кмета на Бургас Красимир Стойчев, придружени от своите съпруги.

В сътрудничество с Историческия музей в Поморие, в парка на комплекса бяха изложени фотографии, които поднесоха на гостите разходка през вековната история и бита на Поморие. Изложбата ще остане през летния сезона в обекта, за да може историята на Поморие да достигне всеки гост, избрал „Виа Понтика“ за лятната си отпуска.

В началото на официалната вечеря пред гостите бяха представени новостите в комплекса. След направената реконструкция през 2018 г., хотелът разполага с 270 стаи, модерен бюфет ресторант с капацитет от 520 места и конферентна зала, подходяща за организиране на всякакъв тип семинари.

Въпреки направеното преустройство емблематичната градина на комплекса е съхранена и разширена.
Голям интерес предизвика огромният полилей във формата на дърво с над 4000 кристала в реставрираната винарна, която успя да завладее всички с традицията и любопитната си история от 1932 г. Това място остава притегателна за всички ценители на виното и високоалкохолните напитки.

В унисон с темата на събитието магнетичната Нина Николина порази с най-новото от репертоара си и показа модерен прочит на българския фолклор. Специален гост на събитието беше Адриан Билба, директор на единствения делфинариум в Румъния. От компанията обявиха, че ще продължат да популяризират дестинациите на Българското Черноморие, тяхната история, култура и бит и силно вярват, че туристите ще започнат да почиват в страната ни не само заради евтиния алкохол и нощния живот.

Коментари: 0