Фондация \"За Нашите Деца\" събра 51 850 лв. от Арт вечер на добродетелите

Средствата ще бъдат инвестирани в подкрепа на сигурната семейна грижа за деца

Фондация \
Благотворителното наддаване Арт вечер на добродетелите на фондация "За Нашите Деца" събра 51 850 лв., които ще бъдат инвестирани за благотворителни цели. 120 представители на културния, бизнес и дипломатически елит на страната, хора с изразен интерес към изкуството и истинско желание да допринесат за по-доброто бъдеще на децата в България, наддаваха за повече от 70 специално селектирани творби на изкуството, дарени или предоставени от повече от 30 български и световноизвестни майстори на четката.

Сред най-атрактивните творби бе картината „Момиче с лавандула“, дарена от Президента на Република България Румен Радев, две картини на известния български скулптор и художник Ставри Калинов, дарени от Министерство на външните работи и картина „Обичам да се къпя в дъжда с жабите“, дарена от Министерство на културата. Другите неочаквани предложения на Вечерта бяха картина на турската художничка Ялмур Тезджан-Станкулов, дарена лично от нея, и недовършената, но обогатена с наистина силен емоционален заряд, картина, дело на Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Република Индонезия и дипломатически партньор на събитието тази година.

Екипът на фондацията ще подкрепи 20 здравни специалисти в София и Пловдив с обучения, консултации и организирани дискусионни групи. Родителите на 150 деца от родилни и неонатологични отделения ще получат възможност да бъдат консултирани и обучени от специалист за това как най-добре да се грижат за своите бебета.

40 деца в ранна възраст ще бъдат включени в различни иновативни дейности, които ще се реализират по програмата „Да учим заедно“, дейности със стимулиращи развитието играчки, които ангажират децата във въображаема игра и ги учат на цветове, пространствени възприятия, развиват тяхната фина двигателна координация и езикови умения, както и умения за слушане, въображение и творческо мислене, себеизразяване и увереност.

Фондацията ще подкрепи 250 родители в намирането на работа, уменията за семейно бюджетиране и други професионални обучения, така че те да бъдат уверени в сложната задача на родителстването.

Арт Вечер на добродетелите” е естествено продължение на осемте успешни издания на „Вечер на добродетелите“ в подкрепа на най-уязвимите деца и семейства. Набраните на тях средства - над 780 000 лв., инвестирахме в каузите Детска къща, приемна грижа, ранно детско развитие и подкрепа за деца с увреждания.
Коментари: 0