Фондовите пазари заличиха натрупаните загуби

Златото се задържа при 1500 долара за тройунция, което е най-високата стойност от 2013 г. насам

Фондовите пазари заличиха натрупаните загуби

Снимка: БТА

428 ~ 2 мин. четене

Фондовите пазари завършиха търговията в четвъртък на положителна територия, изтривайки натрупаните загуби от началото на седмицата, след като глобалните ДЦК възстановиха доходността си. Индексът Dow Jones прибави 371.12 пункта към стойността си, докато S&P 500 напредна с 1.88% до 2938 пункта. Nasdaq Composite се извиси до 8039.16 пункта, след добавяне на 2.2%.

Отвъд океана европейските борси също се стабилизираха, при което индексът DAX се повиши до 11845.41 пункта, докато водещият индекс във Великобритания се повиши с 1.21 процента до 7285.90 пункта, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

През изминалия ден цената на златото се задържа при 1500 долара за тройунция, което е най-високата стойност от 2013 г. насам, докато среброто поевтиня с 1.08% до $16.93. Цената на петрола скочи с повече от 1 долар за барел на фона на търговския конфликт между САЩ и Китай, докато сортът Брент се търгуваше с  повишение от 0.35% до цена от $57.70.

Акцентите днес

БВП на Великобритания

В последния ден от търговската седмица Великобритания ще публикува данни за БВП на страната за второто тримесечие на годината. Очакванията на анализаторите са икономическият растеж да остане непроменен на месечна база и да нарасне с 1.4% спрямо година по-рано. Ако прогнозите се окажат верни или по-лоши може да последва засилена волатилност и спад при британската лира.

Инструменти на фокус

Neptune Wellness Solutions - Дневна

Биотехнологичната компания се движи в устойчив възходящ тренд и има очаквания за удвояване на печалбата от 0.12$ до $0.23 на акция за 2020 година. Възможно е отскачане от 50 дневната средна около цена $5, но индикаторът MACD все още дава признаци за развитие на корекцията. Сигнал за покупка може да имаме при възходящо пресичане на индикатора и търговия над подвижната средна.

GBP/USD – 4 часова

Опасенията, че Великобритания ще има Brexit без сделка натежаха върху британската лира, която се търгуваше до долната граница на зоната на подкрепа 1.21 – 1.22. Очакванията за низходящо пресичане на индикатора MACD малко под 0-левата граница ще тласнат валутната двойка до нови локални минимуми, като това може да даде възможност за продажба при пробив под 1.22 с ограничаване на загубите мало над нивото на 50 периодната средна.

XAG/USD – 4 часова

На 4-часова графика среброто образува обръщащ модел дивергенция, които се очаква да формира корекция при метала. Възможно е движението да събере достатъчно сила за пробив под нивото на подкрепа при 16.50. Предвид силното възходящо движение от по-голям порядък смятаме че цената ще се задържи над нивото 16.00, откъдето да видим отскачане и възобновяване на основния тренд.

Dow Jones – Седмична

След понижение под 50-периодната средна и тестване на психологическото ниво при 25000 пункта, индустриалният индекс покри част от загубите. Стойността на индекса се задържа над тренд линията и ако завърши седмицата над нея  очакваме възстановяване на основния възходящ тренд. При повторен натиск от пазара и приключване под линиите на подкрепа очакваме начало на корекция, която може да тества локалните минимуми около 22000 пункта. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg