Франция утроява атаките срещу \"Ислямска държава\"

Военновъздушните сили на страната продължават ударите срещу групировката

Франция утроява атаките срещу \
304 ~ 1 мин. четене

Френският президент Франсоа Оланд обяви, че самолетоносачът "Шарл дьо Гол" ще бъде включен във военните операции в Сирия, което ще утрои ударния капацитет на френските въоръжени сили, участващи в тези операции. На самолетоносача ще са нужни няколко дни, за да пристигне край бреговете на Сирия или Ливан, съобщава Франс прес. Това значително ще подсили ударния капацитет на френските сили в района. 

На "Шарл дьо Гол" има 26 изтребителя. Франция разполага с шест изтребителя, базирани в Обединените арабски емирства и с шест в Йордания. Именно те извършват повечето въздушни удари и разузнавателни полети над Ирак и Сирия.

Военновъздушните сили на Франция за втори пореден ден нанесоха серия от въздушни удари срещу групировката "Ислямска държава" в сирийския град Рака, съобщава френският генерален щаб.

"За втори път в рамките на последните 24 часа френската армия извърши въздушни удари срещу ИД в град Рака в Сирия" - се казва в изявление на военното командване. В резултат на въздушните удари са унищожени тренировъчният лагер на групировката и командния пункт.

Извънредното положение в страната остава в сила, както и засилените мерки за сигурност.

"Ислямска държава" пое отговорност за серията от терористични нападения в Париж, настъпили вечерта на 13 ноември и отнели живота на повече от 129 души.

Подкрепи Economic.bg