Френският енергиен гигант Total смени името си

Компанията се ребрандира заради новите си амбиции за въглеродна неутралност

Френският енергиен гигант Total смени името си

Снимка: БТА

1660 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

По време на среща в петък акционерите на френския енергиен гигант Total одобриха почти единодушно ребрандирането на компанията, което беше предложено по-рано тази година. Мотивът за промяната на името от само Total на TotalEnergies е, че този ход утвърждава нейната „стратегическа трансформация“ в по-обширна енергийна компания. Освен че променя името си, фирмата със седалище в Париж е приела и нова „визуална идентичност“.

„Енергията е живот. Всички се нуждаем от нея и това е източник на напредък. Така че днес, за да допринесем за устойчивото развитие на планетата, изправена пред предизвикателството на климата, ние вървим напред, заедно към нови енергии“, коментира Патрик Пуане, председател и главен изпълнителен директор TotalEnergies. „Енергията се преоткрива и това енергийно пътуване е наше. Нашата амбиция е да бъдем играч от световна класа в енергийния преход. Ето защо Total се трансформира и се превръща в TotalEnergies.“

TotalEnergies заяви, че новото име и идентичност олицетворяват курса, „който е начертал решително за себе си“, тъй като е насочен към нулеви емисии до 2050 г.

Когато през февруари беше предложена промяна на името, Патрик Пуане го определи като „исторически“ и изложи планове за основен ремонт на енергийното портфолио на фирмата до края на десетилетието.

Total не е първата компания, която извършва ребрандинг, вдъхновен от климатичните промени. Така например Statoil промени името си на Equinor през 2018 г.

Миналата година Total изложи тристепенен план за намаляване s 60% на емисиите от енергийни продукти, използвани от клиентите.

Тя също така е сред водещите фирми по отношение на приемането на възобновяеми енергийни източници и се очаква да изпревари някои от най-големите играчи в „зелената“ енергийна индустрия до края на десетилетието.

Портфолиото с ниски въглеродни емисии на TotalEnergies включва 50% дял в морския вятърен парк Seagreen. Той трябва да бъде най-големият в Шотландия и се изгражда край бреговете на Ангус. Фирмата също така събра площи с морско дъно като част от лизинговия кръг на Crown Estate за Англия и Уелс.

Коментари: 0