Гавин Уилямсън е новият британски министър на отбраната

Той пое поста след като досегашният министър Майкъл Фалън подаде оставка вчера.

Гавин Уилямсън е новият британски министър на отбраната

Снимка: БТА

Автор: Вероника Тонева
Британското правителство обяви днес назначаването на Гавин Уилямсън за министър на отбраната, предаде Франс прес. Той зае мястото на Майкъл Фалън, който вчера подаде оставка. Смята се, че решението на Фалън е повлияно от скандалите за сексуален тормоз, които вълнуват британската политическа класа. 

Бившият министър беше обвинен , че е сложил ръка на коляното на журналистка по време на вечеря на партийния конгрес през 2002 г. Фалън бе виден член на правителството и приближен на министър-председателя Тереза Мей.

„Признавам, че в миналото си не отговарях на високите стандарти във въоръжените сили, които имам честта да представлявам“, заяви Майкъл Фалън, огласявайки оттеглянето си.

Новият министър на отбраната Гавин Уилямсън е избран за депутат за първи път перз 2010 г. 41-годишният Уилямсън е следял за спазването на партийна дисциплина в редиците на консерваторите при гласуванията в Камарата на общините, посочва ТАСС. На мястото на Гавин Уилямсън премиерът Тереза Мей назначи неговият досегашен заместник - 46-годишният парламентарист Джулиан Смит.
Коментари: 0