Generali отчита рекордни резултати през 2017 г.

Застрахователната група отчита консолидирана печалба в размер на 2.1 млрд. евро

Generali отчита рекордни резултати през 2017 г.
1124 ~ 2 мин. четене
Консолидираната нетна печалба на италианския застраховател Generali Group, част от който са българските дружества „Дженерали Застраховане“ АД и „Джи Пи Презастраховане“ ЕАД, е достигнала 2.1 млрд. евро. Това според компанията е рекордно високо ниво, а ръстът спрямо година по-рано е 1.4%.

Положителният финансов резултат ще позволи на групата да раздаде дивидент на своите акционери в размер до 0.85 евроцента за акция и потвърждава, че стратегията на Generali движи компанията в правилната посока.

Оперативният резултат на Generali също е рекорден - 4.89 млрд. евро (+2.3%), благодарение на сегмент „Живот“, инвестиционния мениджмънт, управлението на активи, здравният мениджмънт и постигнатата предсрочно цел за планираното намаляване на разходите.

Оперативната възвръщаемост на собствения капитал (RoE) е в размер на 13.4%, в съответствие с целта от стратегическия план (>13%).

„Отличните резултати, които представихме днес, потвърждават валидността и ефективността на нашия стратегически план в сегашния пазарен контекст. Ние сме перфектно позиционирани, за да постигнем всички наши цели, които сме си поставили за 2018 г. В светлината на тези резултати, Съветът на директорите ще предложи дивидент от 0.85 евроцента за акция, което е с 6% увеличение от 0.80 евроцента за 2016 г.“, коментира главният изпълнителен директор на Generali Group.

Според него фокусът на компанията е върху усъвършенстването на технологиите в съчетание с резултатите от инвестиционния мениджмънт, управлението на активи, здравният мениджмънт и постигната цел за намаляване на разходите, оказва влияние две години подред върху оперативния резултат, за да се регистрират рекордни нива.

„През 2017 г. осъществихме редица важни проекти, като стартирането на нова стратегия за управление на активи, рационализиране на международното влияние и трансформация на нашата дейност в Германия - всички инициативи, допринасящи за цялостната устойчивост на нашата група. Тези резултати, получени благодарение на ежедневния ни ангажимент и страстта на нашите колеги, агенти и сътрудници, ни позволява да гледаме към бъдещето със сигурност за създаване на устойчива величина за всички наши заинтересовани страни“, добавя той.
Подкрепи Economic.bg