Герджиков обеща да намали таксите на Агенцията по вписванията

Премиерът е установил, че в момента те са твърде високи и не отговарят на условието да са разходопокривни

Герджиков обеща да намали таксите на Агенцията по вписванията
Служебното правителство обеща да въведе лимит на таксите, които Агенцията по вписванията взима от гражданите и фирмите, за да им предоставя различните услуги. Според премиера Огнян Герджиков в момента таксите са твърде високи и не отговарят на изискването да изискването да са разходопокривни.

„Таксата, както знаете, трябва да бъде оправдана от гледна точка на разходите, които се правят с оглед на вписванията в съответните регистри. Констатирахме, че този принцип е нарушен и работната група, която назначих, изготви проект на постановление, което вече е готово“, коментира Герджиков. В сряда той представи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му.

Премиерът посочи, че бизнесът е твърде затормозен от бюрократични пречки и от фискални тежести. „Водим се страна с благоприятен данъчен режим с нисък корпоративен данък, обаче, всъщност погледнато от дълбочина се вижда, че финансовите тежести върху бизнеса са твърде по-големи и то идват най-често по пътя на таксите“, добави премиерът.
Коментари: 0