Германия ще е във фокуса на пазарите днес

Цената на петрола нарасна до нивата си от март месец

Германия ще е във фокуса на пазарите днес

Снимка: Pixabay

444 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари приключиха петъчната сесия с покачване, като главните американски индекси записаха рекордни стойности за пореден път. Dow Jones напредна с 0.80%, докато S&P и NASDAQ поскъпнаха с 0.9% и 0.7% съответно. Европейските пазари завършиха с повишение, след като Щатите обявиха информация относно нов фискален стимул на стойност от 908 милиарда долара. FTSE100 отчете ръст от 0.92%, затваряйки на 6550.23 пункта, докато DAX30 отбеляза повишение от 0.35%, като достигна цена от 13298.96 пункта.

Петролът нарасна до нива от март, след като OPEC+ успя да достигне до компромис относно бъдещото производство. Brent нарасна с 1.11%, като се установи на 49.25$, докато WTI се повиши с 0.99% до 46.26$ за барел.

Златото се понижи в петък, но отчете седмичен ръст от 2.6% за последните четири седмици. Спот златото изгуби 0.3% до 1834.92$, докато златните фючърси достигнаха до 1840.00$.

Акценти днес

Икономически Данни – Германия

Вниманието на инвеститорите е насочено към данните за индустриалното производство в Германия. Събитието измерва промяната спрямо предходния месец, като текущата информация прогнозира, че няма да има особена промяна спрямо предходния месец.

Инструмент на фокус

Biontech SE – Дневна

Акциите на Biontech заформят възходящо движение от началото на септември, като текущата стойност се намира на психологическото ниво от 120.00. Индикаторът Стохастик, показва низходящо пресичане на бавните средни, което може да доведе до корекция на цената до 50 периодната експоненциална средна, около ниво от 90.00 за акция.

GBP/JPY – Дневна

Валутната двойка съставя възходящ тренд от края на септември, като текущата стойност се намира точно под психологическото ниво от 140.000. При допълнителна подкрепа от пазара, може да се очаква цената да тества споменатото ниво, като при неуспешен опит за пробив е възможно корекция на цената до ниво около 137.500. В допълнение, индикаторът MACD показва намаляване на покупателния обем, което е още един признак за възможно понижение на стойността на валутната двойка.

Corn– 8 Часа

Суровината заформя възходящ тренд от началото на ноември, като текущата стойност се намира точно над нивото на долната тренд граница. Възможно е цената да направи тест на 50 периодната експоненциална средна, като при успешен опит, стойността може да достигне до ниво около 410.00. При неуспешен опит за пробив и подкрепа от пазара, цената  може да се очаква да достигне локалния връх съставен около 435.00.

Hong Kong 50– 8 Часа

Индексът образува консолидиращо движение през изминалия месец, като текущата стойност изпитва силна подкрепа от пазара от началото на декември. При запазване на сегашната тенденция, индексът може да направи тест на горната граница около 27 000. Стохастик, показва че цената е достигнала зона на прекупен пазар, което може да следва, че ще има корекция до нивото на 50 периодната експоненциална средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg