Германска компания инвестира 21.5 млн. лв. в завод край Враца

Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти

Германска компания инвестира 21.5 млн. лв. в завод край Враца

„МД Електроник“ ЕООД ще инвестира 21.5 млн. лв. в завод във Враца, като ще бъдат разкрити нови 300 работни места. Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на компанията по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

Инвестиционният проект предвижда изграждане на ново производствено предприятие в гр. Враца, което ще се състои от производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9 950 кв. м. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини.

„МД Електроник“ ГмбХ, Германия е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата на МД Електроник обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители.

Министър Караниколов подчерта, че за периода 2014-2018 г. сертифицираните проекти в автомобилния сектор са 17 на брой, на обща стойност 300 млн. лв. и са разкрити близо 8 000 нови работни места. „Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия – международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили“, поясни Караниколов.

Коментари: 0