Германските автопроизводители са притиснати да правят отстъпки

Най-често срещани са т.нар. „скрити отстъпки“

Германските автопроизводители са притиснати да правят отстъпки
Германските производители на луксозни автомобили, включително Audi и BMW, са под засилен натиск да правят отстъпки от продажните си цени, сочи публикувано днес изследване, цитирано от DPA.

Автомобилните производители предлагат особено големи отстъпки за покупка на дизеловите си модели, сочи проучване за отстъпките през май на Центъра за изследвания на автомобилния сектор към Университета Дуисбург-Есен.

Най-големи отстъпки има при автомобили, които са били регистрирани от производителя или от дилъра с перспективата след това да бъдат предложени на по-ниска цена на клиентите, заяви ръководителят на изследването Фердинанд Дуденхьофер. Това са така наречените „скрити отстъпки“.

Проучването сочи, че 36.9% от новите автомобили Audi и 33% от новите BMW-та, продадени през май, за кратко са били регистрирани от производителите или дилърите, преди да бъдат продадени на клиентите.

Това формира и основния дял в увеличението на отстъпките, заявиха изследователите. Като цяло равнището не се е променило в сравнение с април, но е по-високо от това през същия месец на миналата година. Най-големите рекламирани отстъпки са били предложени от Ford и Fiat и са били за обратно изкупуване на по-стари дизелови автомобили.

Германският министър на транспорта Андреас Шойер разкритикува остро министъра на околната среда Свеня Шолце за планираните по-строги правила за отделяните емисии от автомобилите в ЕС.
Коментари: 0