GM атакува пазара с електрическия Bolt

Колата ще струва около 30 хил. долара

GM атакува пазара с електрическия Bolt
180 ~ 1 мин. четене

"Дженерал мотърс" (General Motors) обяви, че ще започне масово производство на електрическия автомобил "Шевролет Болт" (Chevrolet Bolt), който бе представен като прототип миналия месец в Детройт.

"Посланието на потребителите по повод на прототипа Болт бе ясно и недвусмислено: ще го правим", заяви Алън Бетей, президент на "Дженерал мотърс"за Северна Америка.

Той подчерта, че компанията е решила да започне производство бързо "поради потенциала напълно да бъде разбито статуквото при електрическите превозни средства".

Болт, който бе описан Джи Ем (GM) като "кросоувър" (силует на 4x4 н абазата на хечбек), е в отговор на най-скъпите автомобили на американската компания "Тесла" (Tesla) или малката i3 на германската Бе Ем Ве (BMW).

Тя трябва да бъде продавана на цена 30 хиляди долара, с помощта на държавните субсидии за купуването й, според информация, предоставена по време на презентацията в Детройт.

Това ще постави автомобила в пряка ценова конкуренция с новия компактен автомобил, разработен от "Тесла", която слиза в по-ниския ценови клас от сегашния си флагман – Модел Ес (Model S), който започва от около 70 хиляди долара.

"Шевролет Болт" ще може да измине около 320 км с едно зареждане. Той ще бъде произвеждан в монтажния завод на Джи Ем край Детройт и се очаква да се появи на пазара през 2017 година.Подкрепи Economic.bg