Големи ремонти блокират още квартали в София

В столицата ще кипи активно строителство от юни до септември

Големи ремонти блокират още квартали в София
220 ~ 2 мин. четене

Ремонтите на основни булеварди в София това лято ще са извън центъра на града, защото централната част е блокирана от изграждането на третия метролъч”, това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи БТВ.

„Вече започнахме бул. „Монтевидео” в „Овча купел” – върви в срок. На 7 юни започваме бул. „Владимир Вазов”. Това е много голям ремонт – над 7 км. Трасето на „Владимир Вазов” и 1,5 км от „Ботевградско шосе” в най-тежката му част – това са 10 мостови съоръжения, 1 подлез. Изобщо тежък ремонт, който дълго чакаме”, обяви кметът.

При ремонта на бул. „Владимир Вазов” шосето ще бъде затворено за движение поетапно – първо трафикът ще бъде насочен двупосочно в едното платно, а после в другото.

Започва и последният етап от разширението на бул. „Черни връх” – отсечката от големия търговски център до Околовръстното шосе.

„Очаквам от началото на юли да започнем разширението в първия етап. Това е последната част от цялостния проект – Телевизионна кула, Семинарията, пробива покрай „Токуда” и извеждането на движението към „Южната дъга”. За съжаление отчуждителни процедури ни забавиха и можем да започнем едва сега. Там ще бъде тежко. Трябва да се изгради голям канализационен колектор”, уточни Фандъкова.

Дългоочаквана добра новина и за част от жителите на квартал „Лозенец” – стартира ремонт на улица „Богатица”.

„Миналата година спрях този ремонт заради работата по бул. „Черни връх”, но сега започваме. Там също ще бъде тежко, но хората го чакат отдавна. Там ще работят и „Топлофикация”, и „Софийска вода” и накрая, разбира се – подмяната на настилките, осветлението и тротоарите”, посочи столичният кмет.

Продължава работата и по цялостната реконструкция на квартални улици – приключен е ремонтът на 7, работи се по още 9.

„Ще работим в цяла София. Започва много активен строителен сезон. Ще се опитаме да се възползваме от месеците юли и август основно. При всички случаи обаче големите ремонти ще продължат и след септември”, предупреди кметът на София.

Подкрепи Economic.bg