Google Maps с объркваща промяна в дизайна

Приложението става безполезно за десктоп компютри?

Google Maps с объркваща промяна в дизайна

Google редуцира броя на градовете, които се виждат в Google Maps до 83% и за сметка на това значително увеличава броят на пътищата в картите.Това твърди Джъстин О‘Байрн - служител на Apple, който работи върху картовото приложението на компанията. Той е автор на дизайна на дигиталните карти и има книга за това, което предстои по-късно през годината в сферата.

В пост в блога си О‘Байрн пише за начина, по който технологичната компания Google е променила дизайна на приложението Google Maps и публикува два скрийншота на приложението през 2010 и днес, пише Business Insider.


Можете да видите, че Google наистина оставя на заден план етикетирането на градовете, като за сметка на това показва повече пътища. О‘Байрн вярва, че това прави картите много по-объркващи и по-малко полезни.

Въпреки това, той има теория за причината за промяната, а именно – мобилните телефони. След 2010 г. мобилното използване на Google Maps  значително надминава това от десктоп компютрите. Имената на малките гадове могат да претрупат картата на екрана на телефона. Именно това е и причината за премахването им.

Коментари: 0