Google ще отглежда и дървета в Силициевата долина

Компанията ще изгради 15 акра паркове в новата си втора централа

Google ще отглежда и дървета в Силициевата долина
Google e закупи.d още 40 акра земя в Силициевата долина, но не за изграждане на повече офис пространства. Компанията, собственост на Alphabet, е похарчила 2,1 милиона долара за 40 акра земя в Гилрой, Калифорния, според неотдавнашно съобщение на San Jose Mercury News. Намерението е да се използва имотът като ферма за дървета, за да произвежда компанията зеленина за своите съществуващи и нови кампуси, заяви говорител на компанията пред CNBC.

Тази покупка идва в момент, когато компанията се подготвя да изгради масивната си втора централа в Сан Хосе, Калифорния, която ще се простира на 6 милиона кв. фута и ще включва около 15 акра паркове и зелени площи. Проектът, чиито планове ще бъдат финализирани през декември, се очаква да приюти 20 000 служители.

Разширяването на Google предизвика напрежение сред жителите на общността, които се опасяват, че растежът на компанията ще засили и без това вече минималното предлагане на жилища. Google вече има няколко офиса на Силициевата долина, включително в Сан Хосе, Маунтин Вю и Сан Франциско.

Откакто компанията обяви плановете си за кампуса в Сан Хосе през 2017 г., тя е похарчила над 400 милиона долара за закупуване на недвижими имоти в Сан Хосе и повече от 250 милиона долара в Маунтин Вю, сочат данни на бизнес журнала Silicon Valley.

Компанията планира да изразходва 13 милиарда долара за нови офиси и центрове за данни в САЩ само през 2019 г., като повечето от този ръст са извън зоната на Залива на Сан Франциско.
Коментари: 0