Готов ли е светът за ново нашествие на китайски туристи?

Срещата с тях ще стресира останалите туристи, смятат някои експерти в бранша

Готов ли е светът за ново нашествие на китайски туристи?

Снимка: Pixabay

3026 ~ 1 мин. четене

Пътуването в чужбина все още е в „to do list” на много китайци, след като приключи кризата с пандемията Covid-19. Те ще продължат да пътуват и да харчат пари. Но сега има един голям въпрос – готов ли е светът за ново нашествие на китайските туристи?

Според Travel Daily Media много хотелиери по света се страхуват, че посещенията на китайските туристи със сигурност ще предизвикат стрес на служителите и на гостите на хотела. Въпреки факта, че много страни вече са изпреварили Китай по броя на заразени с COVID-19, психологическите бариери са много трудни за преодоляване. Това може да изисква повече от един туристически сезон, пише изданието.

Експертите съветват да се изправим пред истината. Изходящият китайски туризъм няма да спре. Той ще остане важен, дори ключов пазарен сегмент за много хотели по света. Следователно, цялата туристическа общност трябва да бъде по-отворена, за да победи предразсъдъците. Само тогава ще има шансове за бързо възстановяване на туризма.

Експертите подчертават: светът след изчезването на пандемията не трябва да разделя хората на китайци и на всички останали. Точно както беше с пътуващите от Близкия Изток след избухването на Близкоизточният респираторен синдром (MERS).

Междувременно представителите на китайската туристическа индустрия сами изразяват загриженост, че туристите от страната може да са нежелани в хотели в други страни. Но те изразяват надежда, че лидерите в индустрията ще успеят за кратко време да помогнат за облекчаване на напрежението.

Подкрепи Economic.bg