Група за борба с изменението на климата събира $500 000, за да извае лицето на Тръмп върху ледник

Целта е всички да видят за колко време ледът ще се разтопи и да разберат значението на климатичните изменения

Група за борба с изменението на климата събира $500 000, за да извае лицето на Тръмп върху ледник
972 ~ 1 мин. четене
Финландска неправителствена група за борба с измененията на климата се опитва да привлече половин милион долара, за да извае лицето на президента Доналд Тръмп върху ледник.

Проектът за изкуство върху леда, ръководен от финландската група Melting Ice, е наречен "Project Trumpmore" (Проект Тръмпмор) - игра на думи с името на президент и планината Ръшмор, където в скалите са издълбани лицата на американски президенти.

В прессъобщение председателят на Melting Ice Никълас Прието заявява: "Глобалното затопляне е един от най-важните въпроси и теми днес, а все още има хора, които размишляват дали това е истински проблем." Искаме да построим паметника за всички нас, така че можем да видим колко време ще издържи скулптурата, преди да се стопи. Често хората вярват само в нещо, когато го видят със собствените си очи", пише "Бизнесинсайдър".

Ако групата успее да набере средствата, за да завърши този проект, тя ще документира и ще излъчва на живо движението на ледника. Еколозите се надяват да направят паметника 115 фута висок (35 метра).

Тръмп често проявява скептицизъм относно предупрежденията за изменението на климата, като понякога ги нарича "измама". Той често е коментирал, че студеното време е доказателство, че климатичните промени не се случват. 

Президентът също така обяви намерение да изтегли САЩ от т.нар. Парижко споразумение за климата, което предвижда ангажимент на всички държави в света за намаляване на вредните емисии.
Коментари: 0