Honor представи „най-умния“ телефон с изкуствен интелект на пазара

Magic 2 предлага огромен набор от футуристични технологични възможности

Honor представи „най-умния“ телефон с изкуствен интелект на пазара

Снимка: Honor

Автор: Божидара Иванова
Honor официално представи в Китай първия в света смартфон с Full View дисплей с функция Magic Slide и с почти 100% съотношение "екран към тяло". Моделът Magic 2 е следващото поколение на първия смартфон с изкуствен интелект (AI) Honor Magic, който излезе на пазара през 2016 г. 

Magic 2 е с изчистен дизайн, а 6,39-инчовият FullView дисплей с функция Magic Slide прави възможен екрана без ноч. Смартфонът има почти 100% съотношение „екран към тяло“ и разполага с оптична технология за разпознаване на пръстови отпечатъци, вградена в дисплея. Всяко плъзване надолу по екрана позволява на потребителя да започне своето визуално изживяване.

Устройството е оборудвано с процесор Kirin 980 от следващото поколение, осигуряващ по-голяма AI-процесорна мощ и първият в света двуядрен NPU процесор, благодарение на който моделът осигурява на потребителите впечатляващо AI изживяване. В основата на интелигентността стои гласовият асистент YOYO, оборудван с компютърна визия, разпознаване на езици, способности за машинно обучение, както и система за вземане на решения и препоръки. Възможностите на YOYO надминават възможностите на обикновения виртуален гласов асистент, тъй като той може да мисли, да се учи и да се усъвършенства. Освен това YOYO предефинира взаимодействието между човека и изкуствения интелект, за да предостави несравнимо потребителско изживяване, базирано на различни запаметени сценарии. Това прави Honor Magic 2 най-умния AI телефон на пазара.

 Honor Magic 2 е оборудван с 24-мегапикселова тройна основа камера и с прибираща се 16-мегапикселова тройна предна камера. Качеството на снимките е неповторимо, благодарение на AI камера с шест обектива. В допълнение към функцията на задната AI камера да сегментира изображенията, извършвайки автоматично ретуширане на снимки чрез фина настройка на параметрите, прибиращата се предна камера предлага висококачествено 3D лицево разпознаване и възможности за различно портретно осветление, артистични селфита чрез разкрасителни филтри и ефекта боке.

Моделът е с 40W технология за супер бързо зареждане, сертифицирана от TÜV Rheinland, 3D бионичен детектор за светлина, първия в света Dual SIM Dual VoLTE, първия в света двучестотен GPS и безпрецедентна Wi-Fi скорост на сваляне на файлове от 1,7 Gbps.

Предварителните продажби на Honor Magic 2 стартират в Китай от днес на препоръчителна цена от 3799 китайски юани (482 евро). Официалната продажба в Китай ще започне от 6 ноември.
Коментари: 0