Хотелиерите искат мобилни COVID лаборатории в обектите си

Те настояват държавата да плаща тестовете на туристите, останали в курортите над 7 дни

Хотелиерите искат мобилни COVID лаборатории в обектите си

Снимка: Unsplash

Автор: Economic.bg

Хотелиерите настояват за мобилни лицензирани лаборатории в местата за настаняване, които да тестват туристите за COVID, тъй като голяма част от държавите имат изискване за отрицателен PCR тест при влизане от България. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) посочва, че за да бъде спасен летният сезон, държавата трябва да плаща PCR или антигенните тестове на туристите, които идват в България за повече от 7 дни – както тези при влизане в България, така и тези при заминаването им.

Мобилните лаборатории в хотелите ще улеснят туристите, според БХРА, които могат да получават резултатите си на рецепцията при напускане на хотела. Според Асоциацията така България ще инвестира в имиджа си на безопасна и гостоприемна дестинация за следващите сезони.

От асоциацията искат и подновяване издаването на визи за гражданите на страни като Русия, Саудитска Арабия и други трети страни, въпреки че в момента границите с тези трети държави са затворени.

Така при първото разхлабване на мерките и възможност за тези хора да пътуват България ще разполага с група от кандидат-туристи и ще сме спестили време от бюрокрацията при издаване на визи“, обясниха от БХРА.

Коментари: 0