5 храни, които ще направят чашата с вино по-добра

© ECONOMIC.BG / Pixabay
Зимата е тук, a това означава дълги нощи, през които прекарваме време с най-близките си приятели в уюта на нашия дом. Как да се насладим по-добре на това, отколкото с чаша вино и добра храна? foodpanda, препоръчва следните храни, които биха могли да допълнят моменти като тези:
Сирене
Класическа комбинация. Комбинирането на вино и сирене прави вкуса и на двете по-пълен. Въпреки че, специалистите по сирене и вино препоръчват да се съчетаят определени вина и видове сирене, зависи от вас кои текстури и аромати предпочитате най-добре.
Тъмен шоколад
Тъмният шоколад предлага ползи за здравето (когато се яде в не твърде големи порции). Трябва да се спомене, че когато става дума за ползите за здравето, колкото по-горчиво, толкова по-добре. Причината за това е, че съставът на тъмния шоколад, който помага за понижаването на кръвното налягане и холестерола, също дава на шоколада горчив вкус. И тук, особено червеното, виното помага. Когато взимате малки хапки от тъмен шоколад, горчивината се компенсира от тайните в червеното вино, давайки му пълен и плодов вкус.
Хумус
Кремообразният и пълен вкус на хумуса върви добре с виното. Докато обикновеният хумус може да се комбинира най-добре с червено вино, ароматизираният с чесън хумус се съчетава със сухо или сладко бяло вино.
Ядки
Бадеми, ядки от кашу, шам фъстък, орехи... Пълни с влакна, важни хранителни вещества и перфектна компания на виното. Сурови и без сол са най-здравословни. Кашу и шам фъстъци вървят със сладко вино, орехите са по-добри с червено вино, а шампанското с бадеми.
Маслини
Има причина, поради която маслиновите дървета често се развиват близо до лозя. Маслини и грозде - добра комбинация. Това не означава автоматично, че всички вина се справят добре с всички видове маслини. Силно бяло вино е подходящо със зелени зрели маслини, а светло червено вино - с черни маслини.