Huawei пусна в Китай първия си 5G телефон

Компанията също така обяви, че скоро ще представи устройство с новата си операционна система Hongmeng

Huawei пусна в Китай първия си 5G телефон

Mate 20 X 5G

Снимка: Huawei

1128 ~ 1 мин. четене
Huawei Technologies пусна първия си 5G телефон в Китай и заяви, че скоро ще пусне смарт телевизори, оборудвани с нейната нова операционна система Hongmeng.

Huawei, която се бори със санкции от Вашингтон, които заплашват да намалят достъпа й до американски технологии и компоненти, в петък пусна телефона Mate 20 X 5G за китайския пазар с цена от 6199 юана (724 паунда).

Huawei също заяви по време на събитието в централата си в Шенжен, че през следващия месец ще представи телевизионни продукти, наречени "Smart Screens", които ще бъдат първите продукти, базирани на собствената й Hongmeng операционна система, според Xinhua.

Huawei досега е дала малко информация за Hongmeng, нейната собствена резервна операционна система в процес на разработка в случай, че получи забрана за достъп до софтуер от САЩ.

Компанията преди това намекна, че операционната система може да замени Android на Google, въпреки че по-рано този месец старши ръководител заяви, че Huawei възнамерява да продължи да използва Android и че Hongmeng не е операционна система за смартфони, а за свързани устройства.

Изпълнителният директор на Huawei за потребителски бизнес Ричард Ю казва, че интелигентните екрани на Huawei имат за цел да бъдат централен интерфейс за забавление и комуникация в хола, според съобщение за пресата.

Huawei ще представи резултатите си за полугодието във вторник. Анализатори твърдят, че се очаква стабилните продажби на смартфони в Китай да компенсират въздействието на отвъдморските пазари, откакто Huawei беше включена в търговския черен списък на Вашингтон в средата на май.
Подкрепи Economic.bg