Идва краят на още една марка телефони - BlackBerry

Изтича лицензът за производството им

Идва краят на още една марка телефони - BlackBerry

Снимка: Pixabay

Лоша новина за  феновете на BlackBerry. Идва краят на емблематичните смартфони с компютърна клавиатура.

Компанията за електроника TCL Communication, която произвежда смартфони BlackBerry, заяви снощи, че партньорството приключва и през август ще спре да продава мобилни устройства с марка BlackBerry. 

TCL вече няма права да "прави, произвежда или продава" всякакви нови устройства на Blackberry, се казва в съобщение, публикувано в Twitter. 

TCL ще продължи да поддържа съществуващи устройства на клиенти и гаранционно обслужване до 2022 година.

Не е ясно дали BlackBerry ще си партнира с друга производствена компания, за да продължи продажбата на устройствата, съобщава CNN.

„За онези от нас в TCL Communication, които бяха благословени да работят по BlackBerry Mobile, искаме да благодарим на всички наши партньори, клиенти и общността от фенове на BlackBerry за тяхната подкрепа през последните няколко години“, се казва в съобщението на TCL Communication.

TCL Communication работи с BlackBerry за производството на смартфони от серията KEY, включително BlackBerry KEYonne Motion, KEY2 и KEY2 LE. Освен заради клавиатурите, устройствата на BlackBerry са ценени и заради своите добри функции за сигурност на компанията.

Макар потенциално спирането на смартфон бизнеса да е загуба за потребителите, обичащи клавиатурата, самата компания BlackBerry вече не разчита на продажбите на мобилни устройства за по-голямата част от бизнеса си.

Компанията спря да прави свои собствени смартфони през 2016 г. и вместо това аутсорсна производството на устройствата на производствени партньори като TCL Communication.

Вместокъм устройствата, BlackBerry насочи вниманието си към по-доходоносния бизнес на софтуера, особено за киберсигурността и „Интернет на нещата“, свързани с устройства като автомобили
Коментари: 0