IKEA: Моля, спрете да спите в магазините ни

Производителят на мебели се бори със странна тенденция

IKEA: Моля, спрете да спите в магазините ни
304 ~ 1 мин. четене

Шведската верига за мебели IKEA е изправена пред нова тенденция сред младежите, които харесват стоките й. Около 10 тийнейджъри са били хванати през годината да спят в магазините им.  

Последният случай е с две 14-годишни момичета, които са били хванати от служители, след като прекарали нощта в магазина на компанията в Йонкьопинг в Швеция. Манията с промъкване в магазините е започната от две белгийски влогърки през август. Тяхното видео има над 1.7 млн. гледания и документира подвизите им в един от магазините през деня, съобщава BBC.

За разлика от белгийките, влогърите от Швеция са били уловени, след като прекарали нощта в магазина, скрити в гардероби в очакване той да отвори.

В свое изявление компанията се обръща към младежите с призив да преустановят практиката с незаконно преспиване и изразява надежда, че тази тенденция ще отшуми бързо след последния случай. „Оценяваме, че хората се интересуват от IKEA и искат да имат забавни преживявания, но безопасността и сигурността на нашите колеги и клиенти е на първо място“, се казва в съобщението.Подкрепи Economic.bg