Индексите на положителна територия

Цената на златото остана ниска

Индексите на положителна територия

В четвъртък щатските акции се възстановиха от натрупаните загуби в предходните сесии. Индексът Dow Jones Industrial Average се повиши с 401.13 пункта към стойността си след силното представяне на Microsoft. Широкият индекс S&P 500 напредна с 1.86 на сто до 2705.57 пункта, за което допринесе поскъпването в технологичния сектор. Nasdaq Composite се изкачи до 7318.34 пункта, в резултат на добрите финансови отчети на водещите технологични компании. Amazon поскъпна със 7.1%, докато Facebook и Netflix добавиха съответно 3.4% и 3.7%.

Като цяло световните индекси през деня завършиха на положителна територия, но остават на ръба от отрицателно представяне за годината. Положителните резултати завладяха и континента Европа. Индексите  отвъд Океана завършиха с повишение, след като инвеститорите се възползваха от положителните финансови отчети за Q3 и реагираха на решението на ЕЦБ да запази основния лихвен процент на рекордно ниско ниво от 0.00%. Бенчмаркът DAX се повиши с повече от процент до 11307.12 пункта, докато FTSE 100 завърши деня с ръст от 0.59% до 7004.10 пункта.

На валутните пазари инвеститорите реагираха негативно на решението за основния лихвен процент в еврозоната, въпреки че беше очаквано, което понижи единната валута с 0.69% спрямо щатския долар, сочи дневният бюлетин на "Елана Трейдинг". 

Цената на златото остана ниска в четвъртък, след като инвеститорите прибраха печалбите от предходното поскъпване. Ценният метал се търгуваше за 1232.30 долара за тройунция, докато среброто поевтиня с 0.26%.

Цената на петрола скочи заедно с фондовите пазари и се стабилизира до почти 70 долара за барел. Сортът Брент добави процент до $76.75.

Акцентите днес

БВП на САЩ

В петък инвеститорите внимателно ще наблюдават предварителните данни за икономическия растеж на САЩ за трето тримесечие на годината. Информацията за предварителното четене на БВП ще бъде публикувана в 15:30 часа и ще покаже доколко щатската икономика е стабилна или започва да отслабва. Анализаторите очакват за периода от юли до септември да видим темп на растеж от 3.3%, което е понижение спрямо 4.2% за Q2.

Инструменти на фокус

Comcast – Дневна

Щатската медийна и технологична компания изкара по-добри от очакваните корпоративни отчети, което вдъхна оптимизъм в инвеститорите. Въпреки, че цената остава в слаба корекция, може да използваме пробив над тренд линията около $37.50 като сигнал за покупка с по дългосрочна цел. Докато цената се намира под тренд линията оставаме неутрални с покупките, защото може да последва задълбочаване на корекцията.

USD/CHF – 4 часова

Щатската валута продължи да трупа преднина пред швейцарския франт, особено след последния сигнал за покупка, който дойде при пробив на горната граница на индикатора Parabolic SAR при цена 0.9971. Пробив под динамичната линия на подкрепа може да сложи край на текущия тренд и да последва корекция на цената до стойности около 0.99.

XAG/USD – Дневна

Среброто изглежда се намира в завършваща фаза на възходящата корекция, въпреки пробива над подвижната среда. Сигнал за отслабване на покачването показват намаляващите барове на хистограмата. При образуване на низходящо пресичане на MACD индикатора и пробив под 50 периодната средна ще имаме сигнал за продажба, при който очакваме възстановяване на основния тренд.

Dow Jones – Седмична

Индустриалният индекс на щатите изтри натрупаната преднина от началото на годината, с което се образуваха серия от сигнали за обръщане на основния тренд. С формирането на двоен връх при 27000 пункта се образува и дивергенция с помощта на индикатора MACD. Движението през тази седмица пробив под 50 периодната средна, но покри спада. Ключов момент е нивото на подкрепа, което ако издържи натиска от пазара, ще видим възстановяване и нов максимум, докато пробив под него ще даде начало на сериозен спад. 

Коментари: 0