Instagram напуска Apple Watch

Присъствието на фото приложението в \"умния\" часовник винаги е било противоречиво

Instagram напуска Apple Watch
640 ~ 1 мин. четене
Приложението Instagram ще изчезне от Apple Watch със следващата актуализация на операционната система на часовника. Това е поредната апликация, която изоставя „умните“ часовници на гиганта, пише 9to5Mac. 

Освен Instagram, разработчиците на приложения като Slack, Whole Foods, eBay, Amazon, Google Maps също решиха да спрат поддръжката за Apple Watch. 

Наскоро Apple поиска от разработчиците да направят приложенията си „native“ за часовника, вместо да трябва да функционират на устройството посредством връзка с iPhone. (б.ред.: Тъй наречените Native Mobile App са приложения, които са програмирани на специфичен език и имат достъп до различни компоненти в устройствата като камера или адресна книга. Те обаче са скъпи за разработка, тъй като изискват определен тип операционна система, а компаниите трябва да създават дублиращи версии, за да осигурят работата на приложението върху други платформи).
 
Това, в съчетание с малкия екран на Apple Watch, който е неподходящ за снимки, явно е наклонило везната за решението на Instagram да се оттегли от носимото устройство. 

Присъствието на Instagram в часовника винаги е било противоречиво, отбелязват анализаторите. Причината е, че устройството не разполага с камера, а малкият екран не позволява снимките да се видят добре. 

Instagram ще спре да е валидно за Apple Watch, след като потребителите ъпдейтнат до версия 39 на приложението. Тя бе пусната на 2 април. 
Подкрепи Economic.bg