Instagram ви позволява да хапвате безплатно в This is not a sushi bar

Ресторантът е в Милано и дава вкусни бонуси за хиляди лайкове

Instagram ви позволява да хапвате безплатно в This is not a sushi bar

Снимка: TripAdvisor

В Милано се появи ресторант, в който вместо в брой може да платите в лайкове. Ресторант This is not a sushi bar ще предлага абсолютно безплатна храна за посетители, чиито снимки в социалната мрежа Instagram, са най-популярни сред абонатите им.

Според собствениците на ресторанта, братята Матео и Томазо Питарело, системата е съвсем проста. Един посетител поръчва ястие в ресторант, заснема го и го публикува в Instagram с хаштаг This is not a sushi bar. По време на следващото посещение публикацията ще ви позволи да получите бонуса в зависимост от броя на хората, които харесват снимката ви.

От 1000 до 5000 харесвания ви дава правото на едно безплатно ястие, от 5000 до 10 000 - за две, от 10 000 до 50 000 - за четири, от 50 000 до 100 000 - за осем ястия. Ако публикацията на посетителя е спечелила повече от 100 000 хареса, ресторантът ще подготви каквото пожелае безплатно.

Основната цел на идеята е рекламата на заведението, както е и привличането на голям брой блогъри, казват братята. Предприемачите са уверени в успеха на такава система, тъй като социалните мрежи като цяло и по-специално Instagram са отлична платформа за разиване на продукт и пазар.

Новият ресторант This is not a sushi bar е разположен в квартал Porta Romana в Милано. Ресторантът предлага японска кухня, както и нетрадиционно суши. Почти 80% от работата на заведението е за доставка.

Коментари: 0