5 интересни функции, които Galaxy Note 9 има, а iPhone не

Apple и Samsung от години се борят за вниманието на потребителите с всеки следващ телефон

5 интересни функции, които Galaxy Note 9 има, а iPhone не

Снимка: Samsung

Гигантите Apple и Samsung от години са в битка за вниманието на потребителите, като се опитват да го печелят отново и отново с всяко следващо устройство. Тази година на арената един срещу друг са Galaxy Note 9 и iPhone XS. Високата цена на американското предложение и липсата на съществени подобрения спрямо миналогодишния модел карат някои фенове на марката да поглеждат към другите на пазара. 

В редовете по-долу са изброени седем неща, които Galaxy Note 9 може, а iPhone не. Сравнението е направено от CNBC. 

1. Note 9 е по-бърз

Samsung е вложил в своето устройство малко по-бърз процесор от този на iPhone, но освен това има и предимството на тъй наречения „Beast” режим. Той прави произодителността на Galaxy Note 9 осезаемо по-добра, пише изданието. От там дават за сравнение отварянето на приложение като Facebook – на iPhone 8 например му отнема няколко секунди, докато на новия корейски флагман една. 

2. Видео вместо тапет за начален екран 

Galaxy Note 9 има забавната опция да предлага место статична картинка за начален екран при заключено устройство, тя да бъде заменена с кратко динамично видео. 

3. Два комплекта Bluetooth слушалки наведнъж 

Безжичните слушалки се налагат като все по-често явление в новите телефони, а Galaxy Note 9 дава възможност към него да се вържат едновременно два чифта такива. Така двама потребители могат едновременно да чуват музиката или звука от филм, който тече на телефона. 

4. Насрочване на текстови съобщения

В Galaxy Note 9 човек може да планира изпращането на съобщения и да ги настрои за определена дата и час. Друга функция, напомняща на електронните писма, е наличието на поле за тема. Интересна е и опцията за ръкописно набиране на текст чрез писалката (S Pen), като след това той се преформатира автоматично в печатен. 

5. Режим „Ръкавица“

Той е особено удобен в зимно време, когато навън е студено, като режимът позволява човек да използва телефона си успешно. Екранът остава чувствителен, дори за докосване с ръкавици. За сравнение iPhone позволява изостряне на сензорите само за Touch ID (пръстовата идентификация за отключване). 
Коментари: 0