Инженер на НАСА: Хората трябва да помислят за установяване на луната на Сатурн

Тя може да се окаже по-добра алтернатива от Марс

Инженер на НАСА: Хората трябва да помислят за установяване на луната на Сатурн

Снимка: Pixabay

Тъй като има реална опасност някога Земята да стане необитаема, трябва да помислим за възможността да използваме за свой хабитат Титан - една от луните на Сатурн. Това смята един от инженерите на НАСА, Джанел Уелънс, цитирана от Futurism.

„Тя има плътна атмосфера (луната на Сатурн - бел ред.), която може да ни помогне да се предпазим от космическата радиация“, написа Уелънс в Reddit. „Толкова е плътна, че можем да прикрепим крила към ръцете си и да летим“, допълва тя и възкликва, че Титан изглежда като „страхотно място за живеене“.

Според нея луната на Сатурн е по-интересната алтернатива на Марс или дори на земния спътник. Титан е най-голямата луна на Сатурн, по-голяма дори от планетата Меркурий.

Въпреки плюсовете на Титан небесното тяло си има и своите недостатъци. Известно е например, че луната получава едва 1% от слънчевата светлина, която стига до Земята. Изчисленията на НАСА сочат, че максималната температура там е -180 градуса по Целзий. Според Уелънс обаче условията на повърхността „не са толкова сурови, колкото си мислите“.

Тя обръща внимание и на факта, че освен Земята, Титан е единственото друго място, за което е известно, че има течности под формата на езера и морета. В тях има метан, но въоръжени с подходящ защитен механизъм, може да плуваме в тях без вреда, смята инженерът на НАСА.
Коментари: 0