iPhone се превръща в ключ за автомобил

Различни функции на колата ще се управляват дистанционно през смартфона

iPhone се превръща в ключ за автомобил
684 ~ 1 мин. четене

Технологичният гигант Apple патентова система за безключов достъп до колата с помощта на своя iPhone. Не е изключено тази технология да бъде приложена и във фирмения електромобил на компанията. Патентът е подаден още през октомври 2011 г., съобщава в. Daily Mail.

Освен отключване/заключване на автомобила, с помощта на iPhone ще може да се запалва дори и двигателя му. Връзката на превозното средство и смартфона ще става чрез Bluetooth. Технологията ще се активира при приближаване на водача към колата.

Специално приложение ще ви позволява да регистрирате няколко цифрови ключа, което значително ще улесни използването на автомобила от няколко човека. Тази функция е особено полезна при отдаване под наем на машини или използването на служебни автомобили, предаде Kaldata.

С помощта на iPhone, машината ще определя от коя страна отива собственика към нея и съответно ще отваря за него необходимата врата. Смартфонът и автомобилът непрекъснато ще обменят пакети от данни.

Ако iPhone открие, че собственикът тръгне към автомобила, системата автоматично ще активира климатика или централното отопление на салона, а също така ще задейства и персоналните му настройки.

Подкрепи Economic.bg