Италианци създадоха суперкола с аквариум (снимки)

Frangivento Asfane се продава за 1,5 млн. евро

Италианци създадоха суперкола с аквариум (снимки)
Италианци вградиха аквариум с екзотични рибки в интериора на новия суперавтомобил Frangivento Asfane. Създателите на тази мощна машина са Джорджо Пироло и Паоло Манчини. 

Моделът Frangivento Asfane е с електрическо задвижване (4 електромотора) с обща мощност 897 к.с. и с капацитет на батерията 70 кВт/ч.На пръв поглед суперколата наподобява на творение на китайски или сингапурски автомобилен стартъп. Името й най-общо означава стена, която защитава от вятъра. Създателите й обаче дават по-интересно тълкуване на asfane, което в областта Пиемонт означава "нещо, което е почти невъзможно да се направи".

Суперколата бе представена първо на салона в Торино като хибрид с бензинов V10 мотор. Но през декември в Болоня Джорджо Пироло и Паоло Манчини заявиха, че това е чист автомобил, пише automedia. С едно зареждане колата може да измине 500 километра. Максималната скорост, която развива, е 305 км/ч. Frangivento Asfane ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,6 секунди. 

На изложението в Монако италианците показаха открита версия, която носи името Charlotte. При нея аквариумът се намира зад седалките, а в него плуват рибки, наподобяващи известните Немо и Дори.

Цената на суперколата е 1,5 млн. евро, като за направата й са необходими две години. 
Коментари: 0