Италия продава пет туристически пристанища

Сред тях е и популярното пристанище Капри

Италия продава пет туристически пристанища
4229 ~ 1 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Пет италиански туристически пристанища ще бъдат предложени за продажба от страна на правителството на Италия, едно от тях е световноизвестното пристанище Капри. Планираните продажби се оценяват на около 50 млн. евро и имат общо 2500 места за кораби, предава The Local.

Пристанищата са: Портиско (Сардиния), Ареки, (южно от Неапол), Триест (североизточно), Рочела Йоника (Реджо Калабрия) и Капри, досега те са управлявани от агенцията Инвиталия (Invitalia), която е към Министерство на икономиката.

Крайният срок за оферите беше средата на месец юли, но Винченца Бруно и Нокола Стумпо от лявоцентристката Демократична партия, призоваха правителството да преустанови продажбите и процедурата е удължена до края на месец август.

Капри разполага с 300 места за яхти, разположен е на прекрасен залив, заобиколен от скали и е основната входна точка към една от най-романтичните туристически дестинации в Италия. Италианската медия Соле 24 оре” съобщава, че италианските туристически пристанища са пълни наполовина и изостават спрямо френските, гръцките и хърватските, които са запълнение на 90%. Въпреки това пристанища в Италия продължават да се строят.

Подкрепи Economic.bg